2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Viščiukų sparneliai su žaliąja citrina


Reikės:
  • 1 kg viščiukų sparnelių be galiukų;
  • 1/4 puodelio žaliųjų citrinų sulčių;
  • 1 v. š. balto vyno acto;
  • 2 v. š. rudojo cukraus;
  • 2 a. š. sojų padažo;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 1/2 puodelio smulkintų laiškinių svogūnų.
padažui:
  • 2 žaliųjų citrinų, supjaustytų plonais griežinėliais;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 1/2 a. š. balto vyno acto.
  Viščiuko sparnelius sudedame į plokščiadugnį nemetalinį indą. Sumaišome žaliųjų citrinų sultis, actą, cukrų ir sojų padažą, užpilame gautą mišinį ant sparnelių, tolygiai juos aptepame ir paliekame marinuotis bent 30 minučių.
  Įkaitiname keptuvę išgaubtu dugnu, įpilame aliejaus ir pakaitiname. Išimame sparnelius iš marinato ir maišydami kepame apie 1 minutę. Paskui supilame ir marinatą. Gerai išmaišome ir pakaitiname. Išimame į pusdubenį.
  Žaliosios citrinos griežinėlius ir vandenį supilame į keptuvę, paverdame ant silpnos ugnies, paskui įmaišome cukrų ir actą ir verdame, kol griežinėliai pasidengs tirštu sirupu. Išimame ir sudedame ant ir tarp sparnelių. Supilama likusį sirupą. Valgyti galima pirštais arba su ryžiais ir daržovėmis ne pirštais :)
  Kepiau tikrai daugiau negu 1 - apie 8  - 10 minučių. Sunaudojau 2 citrinas  - vieną sultims, kitą supjausčiau. Tikrai skanus padažas, o ir visas patiekalas.

Šaltinis: SM forumas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą