2012 m. gruodžio 7 d., penktadienis

Menkės drebučiai


Reikės:
  • 1 kg šviežių menkių filė su oda;
  • 1,5 l žuvies sultinio;
  • 45 g želatinos;
  • 1 morkos;
  • 1 citrinos;
  • 1 žaliosios citrinos;
  • 5 putpelių kiaušinių;
  • 2 petražolių šakelių;
  • druskos, pipirų.
  Menkių filė supjaustome gabaliukais, sudedame į negilų kepimo indą, šiek tiek pasūdome, pabarstome pipirais, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame pastovėti apie 10 minučių. Tuomet kepimo indą uždengiame folija ir dedame į iki 140 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 - 40 minučių. Iškepusią žuvį visiškai atvėsiname.
  Kol žuvis kepa, želatiną užpilame 1 stikline šalto sultinio ir brinkiname 20 minučių. Likusį sultinį užverdame ir, sudėję išbrinkintą želatiną, išmaišome. Atvėsiname iki kambario temperatūros. Į indą, kuriame ruošime patiekalą, pilame 1 cm atvėsintos želatinos ir dedame į šaldytuvą.
  Papuošimui skirtus kiaušinius ir morką išverdame. Išvirtą morką nulupame ir šonuose išilgai įpjauname 5 -6 griovelius ir supjaustome plonais griežinėliais. Kiaušinius nulupame ir perpjauname per pusę. Žaliąją citriną nuplikome verdančiu vandeniu, žievelėje įpjauname griovelius kaip ir morkoje, ir supjaustome plonais pusrutuliais.
  Į indą su sustingusiu 1 cm sultinio dedame žuvų gabalėlius ir atsargiai užpilame trimis samčiais sultinio. Pastatome 10 minučių į šaldytuvą. Tuomet išdėliojame papuošimus, lengvai įspaudžiame juos į želę ir užpilame likusį sultinį. Dedame į šaldytuvą ir laikome apie 3 valandas, kol drebučiai visiškai sustings.

Šaltinis: Žurnalas "Darbštuolė" 2012/12.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą