2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Varškės tinginys


Reikia:
  • 400 g sausainių;
  • 400 g varškės;
  • 200 g sviesto;
  • džiovintų abrikosų, razinų ir kt.;
  • 150 g cukraus;
  • vanilinio cukraus.
  Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Varškę, jeigu reikia, sutriname su blenderiu ir įmaišome į sviestą.
  Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5 minutes, vandenį nupilame, o vaisius, kuriuos reikia, supjaustome  gabaliukais. 
  Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais ir sumaišome su vaisiais ir varškės mase. Palaikome kambario temperatūroje apie 1 valandą - kol sausainiai suminkštės. Tuomet dedame į formą, išklotą plėvele, arba sukrečiame ant plėvelės ir formuojame vyniotinį.  Palaikome šaldytuve kol sustings.
  Dėjau džiovintų vaisių mišinį - abrikosų, slyvų, kelis gabaliukus kriaušių ir obuolių, persikų, razinų ir spanguolių.

Šaltinis: SM forumas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą