2012 m. gruodžio 31 d., pirmadienis

Moliūgų sriuba su kokoso pienu, paprika ir kariu


Reikės:
  • apie 1 kg moliūgo;
  • 1 bulvės;
  • 1 svogūno;
  • 3 stiklinių (750 ml) sultinio;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 a. š. kario miltelių;
  • 1 - 2 nedidelių raudonų paprikų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • skrebučių.
  Storadugniame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepiname susmulkintą svogūną, papriką ir česnaką, kol daržovės suminkštės.
   Moliūgą ir bulvę supjaustome gabaliukais, sudedamei į puodą, apibarstome kario milteliais ir viską gerai išmaišome. Supilame sultinį, kokosų pieną, uždengiame ir verdame kol bulvės ir moliūgas suminkštės (apie 10 minučių ar šiek tiek ilgiau). Leidžiame sriubai atvėsti, sutriname blenderiu ir patiekiame su skrebučiais, kuriuos paruošiame iš kubeliais supjaustytos duonos, apšlakstytos alyvuogių aliejumi ir pabarstytų druska su žolelėmis.
  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą