2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Vištienos troškinys su chorizo



Reikės:
  • 800 g vištienos kumpelių be odos ir kaulo;
  • 200 g chorizo dešros;
  • 1 svogūno;
  • 3 pomidorų arba mažos (240 g) konservuotų pomidorų skardinės;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 100 ml balto sauso vyno;
  • 50 g sviesto;
  • kapotų petražolių, maltos rūkytos paprikos, druskos. 


  Vištienos gabalėlius perpjauname per pusę ir apkepiname iš visų pusių įkaitintame svieste po keletą minučių, kol gražiai parus. Vištieną atidedame, o į tą pačią keptuvę suberiame susmulkintą svogūną, česnaką ir griežinėliais supjaustytą dešrą. Pakepame kelias minutes, supilame vyną ir uždengę leidžiame pasitroškinti 5 - 7 minutes. Tuomet sudedame atgal vištieną ir konservuotus šiek tiek pasmulkintus arba šviežius blanširuotus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, pabarstome petražolėmis, rūkyta paprika, druska ir uždengę troškiname apie 30 minučių, keletą kartų pamaišydami.
  Chorizo - iš Pirėnų pusiasalio kilusi dešra, kuri išplito po visą pasaulį, o ypač po Lotynų Amerikos šalis. Panaši dešra paprikų pagrindu yra daroma Vengrijoje, o Vokietijoje ji vadinama "paprikos dešra". Ispanijoje ji daugiausiai gaminama iš kiaulienos faršo, pridedant įvairių prieskonių, daugiausiai - paprikos, kuri ir duoda šiai dešrai ypač būdingą raudoną spalvą. Ispaniškoje chorizo būtinai turi būti paprikų ir česnakų, tuo ji ir skiriasi nuo kitų šalių chorizo.Dažniausiai naudojama troškiniuose su pupelėmis, taip pat su makaronais, su keptais ryžiais, bulvėmis, dedama į bandeles, sumuštinius ir t.t.
Šaltiniai: ksi.blogr.lt; Wikipedia
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą