Souvlaki arba graikiški vištienos vėrinukai


Reikės:
  • 400 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 citrinos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • 1 a. š. čiobrelių;
  • druskos, pipirų.
   Mėsą supjaustome kubeliais, maždaug 2x2 cm dydžio.
  Marinatui alyvuogių aliejų sumaišome su prieskoniais, supilame iš citrinos išspaustas sultis, išspaustą česnaką ir sudedame mėsą. Paliekame marinuotis kelias valandas, o galime ir per naktį. 
  Medinius iešmelius prieš kepimą maždaug 30 minučių pamirkome šaltame vandenyje, kad kepant mėsa nepriliptų. Suveriame mėsą ant iešmelių ir kepame keptuvėje arba orkaitėje.
  Valgome, žinoma, su tzatziki ir daržovėmis.

Komentarai