2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Kokosiniai - šokoladiniai vafliai


Reikės:
  • 500 ml pieno;
  • 250 g miltų;
  • 10 g mielių;
  • 60 g kakavos miltelių;
  • 2 v. š. cukraus pudros;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 60 g sviesto;
  • 150 g kokosų drožlių;
  • žiupsnelio druskos;
  • cukraus pudros pabarstymui.
  Mieles ištirpinkite šlakelyje šilto pieno.
  Miltus supilkite į dubeny, padarykite duobutę, į ją supilkite mieles, kakavos miltelius, cukraus pudrą ir druską. Išmaišykite ir palaipsniui dalimis įmaišykite trynius, ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą ir pieną. Išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla ir uždengę palikite pastovėti vieną valandą.
  Prieš kepant sudėkite kokosų drožles, kepkite apie 3 minutes, iškepusius apibarstykite cukraus pudra ir iš karto patiekite.
  Kokosų nedėjau, kadangi tarp valgytojų buvo nemėgstančių, o šiaip - skanūs vafliai, ypač mėgstantiems šokoladinius skanėstus.

Šaltinis: ptitchef.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą