2012 m. gruodžio 4 d., antradienis

Granola


Reikės:
  • 500 g avižinių dribsnių;
  • 100 g saulėgražų;
  • 4 v. š. linų sėmenų;
  • 100 g migdolų plokštelių;
  • 100 g lazdyno riešutų;
  • 2 v. š. aguonų;
  • 200 g džiovintų spanguolių;
  • 200 g razinų;
  • 50 g goji uogų;
  • 200 ml medaus;
  • 50 ml klevų sirupo;
  • 100 ml aliejaus.
   Dribsnius sumaišome su linų sėmenimis, saulėgrąžomis, riešutais ir aguonomis.
   Medų pakaitiname su aliejumi, pamaišome, kol masė taps vienalytė, neužverdame.
   Užpilame medų ant dribsnių ir labai gerai išmaišome - kol dribsniai apsivels medumi, bus šiek tiek drėgni. Tuomet visą masę sudedame į skardą ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę pusvalandžiui. Kas 10 minučių ištraukiame ir su šaukštu pamaišome, kad apskrustų viskas vienodai.
   Išėmę iš orkaitės. leidžiame visiškai atvėsti ir tik tada įmaišome džiovintas uogas.
  Naudojau moliūgų sėklų aliejų, net ant pakuotės užrašyta, jog jam būdingas riešutų aromatas ir švelnus skonis, todėl čia man visai tiko.
  Valgome su pienu, kefyru, jogurtu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą