2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis

Vištienos kumpeliai su apelsinais ir balzamiku


Reikės:
  • 4 vištienos kumpelių;
  • 1 apelsino;
  • 0,5 apelsino sulčių;
  • 2 v. š. balzamiko acto;
  • 1 v. š. sviesto;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus kepimui.
   Keptuvėje įkaitiname aliejų ir odele į apačią sudedame druska ir pipirais pabarstytus vištienos kumpelius. Kepame kol kumpeliai gražiai apskrus. Tuomet vištieną išimame iš keptuvės ir odele į viršų sudedame į kepimo indą. Kartu išdėliojame skiltelėmis supjaustytą apelsiną. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 minučių. 
  Iškepusią vištieną išimame atskirai, o apelsinus supilame į keptuvę, į kurią taip pat supilame apelsino sultis, balzamiko actą,  sudedame sviestą. Keletą sekundžių pakaitiname, sudedame vištieną, ją pavartome padaže ir tiekiame.
  Gaminau iš vištienos kumpelių be kaulų, valgėme su raudonaisiais ryžiais ir agurkais. Dar vienas greitas ir skanus patiekalas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą