Tzatziki


Reikės:
  • 1 ilgavaisio agurko arba kelių mažų;
  • 250 g natūralaus jogurto;
  • tzatziki prieskonių;
  • druskos, pipirų.
  Agurką nuskutame ir sutarkuojame burokine trintuve. Paliekame šiek tiek pastovėti, nuspaudžiame ir išpilame sultis. Sudedame jogurtą, prieskonius, įberiame šiek tiek pipirų ir druskos, jeigu prieskoniai buvo be jos. Aš naudoju iš Graikijos parsivežtą prieskonių mišinį tzatzikiui ruošti, kuris yra su druska, ir tikrai su česnakais (ko ten yra daugiau - nežinau). Išmaišome ir paliekame pastovėti apie 20 minučių. Prieš tiekiant vėl išmaišome. Jogurtą naudoju lietuvišką, tačiau jie visi yra šiek tiek per skysti. Anksčiau "Iki" parduotuvėse būdavo prancūziško tiršto natūralaus jogurto tokiuose mažuose stikliniuose indeliuose, uždengtuose folija, tačiau jau kuris laikas jų nebematau.

Komentarai

Rašyti komentarą