2012 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Šiupininė sriuba


Reikės:
  • 1 svogūno;
  • 50 g sviesto;
  • 4 nedidelių raugintų agurkų;
  • 2 bulvių;
  • 1 morkos;
  • 200 g pieniškų dešrelių;
  • 200 g medžiotojų dešrelių;
  • 3 - 4 v. š. pomidorų padažo;
  • 1 l sultinio;
  • citrinos;
  • žaliųjų alyvuogių, grietinės, druskos, pipirų.
     Puode užkaičiame sultinį ir suberiame į jį nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves.
   Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame svieste. Po kelių minučių sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą morką ir taip pat supjaustytus agurkus. Pakepame 5 minutes, dedame pomidorų padažą, dar pakaitiname 2 - 3 minutes ir viską suverčiame į puodą su verdančiu sultiniu ir bulvėm.

 
   Dešreles supjaustome ritinukais, sudedame į puodą, įberiame pipirų, jei reikia - druskos, ir uždengę verdame ant silpnos ugnies apie 15 minučių, arba kol daržovės suminkštės. Pabaigoje įberiame kelias žaliąsias alyvuoges.

 
   Valgome su grietine ir skiltele citrinos.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą