Kiaulienos išpjovos kepsnys su moliūgais ir vyno padažu


Reikės:

  • 2 kiaulienos išpjovų;
  • 5 lauro lapų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 40 g sviesto;
  • 500 g moliūgo;
  • 4 mėlynųjų svogūnų;
  • 1 ir 1/4 stiklinės balto vyno;
  • druskos, pipirų;
  • 1 a. š. rudojo cukraus;
  • spanguolių.


  Kiaulienos išpjovas sujungiame taip, kad gautųsi vainikas: iš abiejų galų sudedame taip, kad persidengtų maždaug 3-4 cm ir keliose vietose surišame virtuviniu siūlu, už kurio užkišame lauro lapus. Pabarstome druska ir pipirais.
  Keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, įkaitiname aliejų ir 20 g sviesto. Dedame vainiką ir apkepame pirmiausiai iš tos pusės, kurioje yra lauro lapai, po 3 minučių apverčiame ir kepame iš kitos pusės. Apvertę aplink mėsą išdėliojame moliūgo juosteles, ketvirčiais supjaustytus svogūnus ir kepame apie 10 minučių, daržoves pavartydami. Prieš dėdami į orkaitę įpilame 1/2 stiklinės vyno.
  Orkaitę įkaitiname iki 220 C, įdedame keptuvę su mėsa ir sumažiname kaitrą iki 180 C. Kepame 10 minučių, tuomet išimame iš orkaitės, mėsą ir daržoves sudedame į lėkštę, uždengiame folija ir leidžiame, kad pastovėtų dar 10 minučių.
  Keptuvėje, iš kurios išėmėme mėsą, ant stiprios kaitros kaitiname susidariusį skystį, sumaišytą su likusiu vynu. Nuolat maišome ir kaitiname apie 5 minutes, kol didesnė dalis nugaruos. Tuomet įdedame likusį sviestą, supilame sultis, kurios susikaupė iš mėsos ir daržovių po folija, įmaišome šaukštelį cukraus.



 Tiekiame su padažu, papuošę spanguolėmis.

Šaltinis: čia

Komentarai