Fritata su čiorisu ir bulvėmis
Reikės:
- 1 v. š. rapsų aliejaus;
- 1 svogūno;
- 1 raudonosios paprikos;
- 200 g čoriso;
- 6 kiaušinių;
- 50 ml pieno;
- 1 skiltelės česnako;
- 200 g virtų bulvių;
- 100 g šaldytų žirnelių;
- 2 v. š. smulkintų petražolių;
- druskos, pipirų.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, ant vidutinės kaitros įkaitiname šaukštą aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną, papriką ir maišydami pakepame 2 minutes. Tuomet padidiname kaitrą ir sudedame čoriso griežinėlius. Kepame maišydami dar 3-4 minutes.
Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Į keptuvę sudedame susmulkintą česnaką, supjaustytas bulves, pakaitiname 2 minutes, suberiame žirnelius, dar minutę kepame. Tuomet pilame kiaušinių plakinį, greitai pamaišome, beriame petražoles ir kepame nemaišydami 1 - 2 minutes. Su mentele pakeliame kraštą - kepame, kol apačia bus gražios rusvos spalvos, o tuomet keptuvę dedame į orkaitę ir kepame 10 - 12 minučių, arba kol viršus visiškai sutvirtės.
Tiekiame su šviežių daržovių salotomiss karštą, arba galime valgyti ir šaltą (kambario temperatūros).
Šaltinis: čia.
Komentarai
Rašyti komentarą