Fritata su čiorisu ir bulvėmis


Reikės:

  • 1 v. š. rapsų aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 200 g čoriso;
  • 6 kiaušinių;
  • 50 ml pieno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 200 g virtų bulvių;
  • 100 g šaldytų žirnelių;
  • 2 v. š. smulkintų petražolių;
  • druskos, pipirų.



  Orkaitę įkaitiname iki 200 C. 
  Keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, ant vidutinės kaitros įkaitiname šaukštą aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną, papriką ir maišydami pakepame 2 minutes. Tuomet padidiname kaitrą ir sudedame čoriso griežinėlius. Kepame maišydami dar 3-4 minutes.
  Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  Į keptuvę sudedame susmulkintą česnaką, supjaustytas bulves, pakaitiname 2 minutes, suberiame žirnelius, dar minutę kepame. Tuomet pilame kiaušinių plakinį, greitai pamaišome, beriame petražoles ir kepame nemaišydami 1 - 2 minutes. Su mentele pakeliame kraštą - kepame, kol apačia bus gražios rusvos spalvos, o tuomet keptuvę dedame į orkaitę ir kepame 10 - 12 minučių, arba kol viršus visiškai sutvirtės.



  Tiekiame su šviežių daržovių salotomiss karštą, arba galime valgyti ir šaltą (kambario temperatūros).

Šaltinis: čia.

Komentarai