Omletas su cukinijomis ir parmezanu


Reikės:
  • 4 kiaušinių;
  • 0,5 kg cukinijos;
  • 2 svogūnų;
  • 50 g tarkuoto parmezano;
  • 4 šaukštų pieno arba grietinėlės;
  • 3 šaukštų sviesto arba aliejaus;
  • krapų, pipirų, druskos, muskato riešuto.
   Didesnėje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų, suberkite susmulkintus svogūnus ir kepinkite, kol gražiai pagels. Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve. Tada sukrėskite į keptuvę su pakepintais svogūnais. Maišydami kepkite apie 2 minutes.
   Kiaušinius išplakite, įpilkite pieną arba grietinėlę, suberkite tarkuotą sūrį, muskatus, pipirus, druską. Viską užpilkite ant cukinijų. Sumažinkite ugnį ir kepkite apie 5 - 7 minutes, kol kiaušinių masė sutirštės. Iškeptą omletą pabarstykite susmulkintais krapais.




Komentarai