Varškės ir morkų apkepas
Reikės:
- 600 g varškės;
- 330 g morkų;
- 100 g kukurūzų kruopų;
- 150 g pieno;
- 2 kiaušinių;
- druskos.
Morkas nuskutame ir smulkiai sutarkuojame.
Pieną pakaitiname iki virimo, užpilame ant kukurūzų kruopų, išmaišome ir paliekame, kad pastovėtų 10 - 15 minučių.
Varškę ištriname su kiaušiniais ir druska. Įmaišome tarkuotas morkas, išbrinkusias kukurūzų kruopas ir sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepame apie 45 - 50 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, kol apkepo viršus bus gražios auksinės spalvos.
Šaltinis: čia.
Komentarai
Rašyti komentarą