Kepta avižinių dribsnių košė su persikais


Reikės:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių;
  • 1 stiklinės riešutų, sėklų ir prieskonių mišinio;
  • 3/4 a. š. cinamono;
  • 1/4 a. š. muskato riešuto;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 3 v. š. klevų sirupo;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1 puodelio grietinėlės;
  • 1 puodelio pieno;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 2-3 persikų;
  • 3/4 puodelio karijų riešutų;
  • 2 v. š. sviesto.



  Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  Didesniame inde sumaišome sausus ingredientus. Kitame dubenyje - klevų sirupą, pieną, grietinėlę, kiaušinį. Gautą plakinį užpilame ant sauso mišinio ir išmaišome.
  Į aukštesnę kepimo formą (maždaug 7x11 cm dydžio) pilame pusę masės, tada ant viršaus išdėliojame pusę plonomis riekelėmis supjaustytų persikų ir pusę pekano riešutų. Tuomet supilame likusią dalį masės (su visu skysčiu), ant viršaus išdėliojame likusius persikus ir riešutus ir uždedame kelis gabalėlius sviesto.
  Kepame 35-40 minučių, kol visas skystis susigers, o viršus gražiai paruduos. Tiekiame su grietinėle, jogurtu, klevų sirupu.



Šaltinis: čia

Komentarai