Halloumi sūrio salotos su kuskusu


Reikės:

  • 250 g brokolio;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 500 g kuskuso kruopų;
  • 50 g špinatų;
  • 250 g vyšninių pomidoriukų;
  • 400 g Halloumi sūrio;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • druskos;


užpilui:

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • petražolių.



  Užpilui atskirame indelyje sumaišome nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, aliejų ir susmulkinytas petražoles. Atidedame.
  Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame brokolio žiedynėlius ir nedideliais gabalėliais supjaustytą morką. Verdame kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
  Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir apkepame jame smulkiais supjaustytą svogūną. Svogūnui pakepus kelias minutes, sudedame susmulkintas česnako skilteles ir dar pakepame maišydami.
  Kuskusą paruošiame kaip nurodyta ant pakelio, naudodami vandenį, kuriame virė brokoliai ir morka. Perlinį kuskusą verdame 12 minučių ant silpnos kaitros, tuomet paliekame, kad pastovėtų dar kelias minutes.
  Į išvirusį kuskusą įmaišome brokolius, morkas, svogūnus su česnakais, špinatų lapelius ir per pusę perpjautus pomidoriukus. Užpilame paruoštą padažą ir dar kartą viską išmaišome.
  Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir jame iš abiejų pusių apkepiname riekelėmis supjaustytą Halloumi sūrį, kol jis gražiai apskrus.
  Tiekiame karštas salotas: ant kuskuso uždėdami po kelis gabalėlius kepto Halloumi sūrio.


Šaltinis: čia

Komentarai