Spaghetti Aglio e Olio arba spagečiai su česnaku


Reikės:

  • 450 g spagečių;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 a. š. aitriosios paprikos dribsnių;
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų;
  • 1/4 puodelio susmulkintų petražolių;
  • 1 puodelio tarkuoto parmezano.



  Dideliame puode pasūdytame vandenyje išverdame makaronus, kaip nurodyta ant pakelio. Nusausiname.
  Šaltoje keptuvėje sumaišome aliejų su plonais griežinėliais supjaustytu česnaku ir kaitiname ant vidutinės kaitros vis pamaišydami apie 10 minučių, kad česnakai lėtai skrustų, tuomet sumažiname kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir dar paverdame apie 5 minutes arba kol česnakai bus auksinės rudos spalvos. Nukeliame nuo viryklės.
  Į makaronus įmaišome aitriųjų paprikų dribsnius, pipirus, jeigu reikia, dar įberiame druskos, supilame aliejų su česnakais, sudedame susmulkintas petražoles ir pusė sūrio. Išmaišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
  Tiekiame pabarstę likusia dalimi sūrio.



Šaltinis: čiačia.

Komentarai