Gnocchi arba itališki bulvinukai su pomidorais ir burata


Reikės:

  • 500 g bulvinukų;
  • 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 8 skiltelių česnako;
  • apie 1 l vyšninių pomidoriukų;
  • 1/2 v. š. raudonų paprikų dribsnių;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 puodelio grietinėlės;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 rutuliukų buratos;
  • šviežio baziliko lapelių.



  Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintas česnako skilteles ir pakepame apie 3 minutes. Nustatę ant vidutinės kaitros, sudedame pomidoriukus, paprikų dribsnius, beriame druskos. Pakepame maišydami apie 10 minučių, tuomet supilame grietinėlę, beriame pipirų, išmaišome ir šiek tiek sumažiname kaitrą.
  Virtinukus išverdame pasūdytame vandenyje kaip nurodyta ant pakelio. Sudedame juos į keptuvę su pomidoriukais, dalį vandens, kuriame virė, pasiliekame, jeigu reikėtų padažui. Pakaitiname virtinukus maišydami keptuvėje su pomidoriukų padažu, jeigu padažas per tirštas, įpilame vandens, kuriame virė bulvinukai.



  Buratą suplėšome į kelias dalis kiekvieną rutukiuką ir sudedame į keptuvę ant viršaus. Nukeliame keptuvę nuo viryklės, uždedame baziliko lapelių.



 P.S. Naudojau konservuotus trintus pomidorus (500 ml), pyliau 250 ml grietinėlės ir įbėriau arbatinį šaukštelį džiovinto baziliko.



Šaltinis: čia.

Komentarai