Žirnių ir morkų sriuba su šonine


Reikės:

  • 2 l sultinio;
  • 1 stiklinės skaldytų žirnių;
  • 100 g šoninės;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 svogūno;
  • 2 morkų;
  • druskos, pipirų;
  • petražolių.

  Žirnius perplauname ir sudedame į verdantį sultinį. Verdame apie 40 minučių arba kol žirniai visiškai suvirs.
  Kol žirniai verda keptuvėje kepiname kubeliais supjaustytą šoninę. Jeigu šoninė liesesnė, įdedame šaukštą sviesto, tuomet sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Kepame kelias minutes, kad svogūnas gražiai parustų.
   Morkas supjaustome nedideliais kubeliais.
  Į puodą su bebaigiančiais išvirti žirniais sudedame morkas ir kepintą šoninę su svogūnais. Paverdame dar keliolika minučių arba kol morkos bus išvirusios. Jeigu reikia pasūdome,  įberiame šviežiai maltų pipirų.
  Tiekiame su petražolėmis.



Šaltinis: čia.

Komentarai