Neminkyta mielinė duona, kepta puode


Reikės:

  • 420 g miltų;
  • 1,5 stiklinės vandens;
  • 1/4 a. š. cukraus;
  • 2 a. š. druskos;
  • 3/4 a.š. sausų mielių.



  Mieles ir cukrų ištirpiname pusėje stiklinės šilto, bet nekaršto vandens.
  Miltus sumaišome su druska, supilame mielių mišinį ir likusį vandenį. Išmaišome. Maišome tik kl nebeliks sausų miltų, ilgai maišyti nereikia. Dedame į dubenį, uždengiame plėvele ir laikome bent 12 val. (galime laikyti parą arba 30 val.).
  Ant miltais pabarstyto paviršiaus išimame tešlą, miltuotomis rankomis padarome kepalėlio formą ir dedame į dubenį aukštesniais kraštais, kurį prieš tai išklojame kepimo popieriumi. Uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir laikome 1 - 2 valandas, kad pakiltų.
  Orkaitę įkaitiname iki 230 °C. Groteles nuleidžiame į pačią irkaitės apačią. Ant grotelių statome puodą su dangčiu, kuriame kepsime ir įkaitiname puodą. Į įkaitusį puodą atsargiai perkeliame duoną su kepimo popieriumi į puodą, uždengiame ir kepame 30 minučių. Tuomet puodą atidengiame ir dar kepame apie 20 minučių, stebėdami, kad viršus per daug neapskrustų.



Šaltinis: čia ir čia.

Komentarai