L’œuf cocotte arba kiaušiniai indeliuose su grybais


Reikės:

  • 1 a. š. sviesto;
  • 4 v. š. grietinėlės;
  • 4 kiaušinių;
  • blanširuotų brokolių, špinatų ar kt.;
  • keptų arba marinuotų grybų (pievagrybių, voveraičių, šitakių ar kt.);
  • šviežių žolelių (čiobrelių, petražolių, laiškinių česnakų ar kt.);
  • druskos, pipirų.



  Nedidelius dubenėlius, kuriuose galima kepti (ramekinus) ištepame sviestu, pabarstome druska, pipirais, susmulkintomis žolelėmis. Į kiekvieną indelį įpilame po šaukštą grietinėlės, tuomet įdedame blanširuotų daržovių ir grybų. Dedame tiek, kad būtų užpildytas maždaug trečdalis indelio. Ant viršaus mušame kiaušinį (arba 2, jeigu indelis - didesnis), pabarstome druska ir pipirais.
  Visus indelius sudedame į gilų kepimo indą, kurį pripilame karšto vandens tiek, kad indeliai būtų apsemti maždaug iki pusės. Kepimo indą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 °C, ir kepame 10 - 15 minučių, kol kiaušinių baltymai sutvirtės.
  Išimame iš orkaitės, nusausiname indelius ir iš karto tiekiame.



Šaltinis: čia.

Komentarai