Varškėčiai su moliūgu ir avižiniais dribsniais


Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 3 a. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 300 g varškės;
  • 300 g moliūgo;
  • 5 v. š. avižinių dribsnių;
  • iki 1 stiklinės miltų;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių.


  Moliūgą sutarkuojame vidutinio smulkumo tarka (smulkesne nei burokinė).
  Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska, sudedame varškę, ištriname. Dedame tarkuotą moliūgą, beriame avižinius dribsnius, išmaišome. Du kupinus šaukštus miltų sumaišome su kepimo milteliais, sudedame į masę, išmaišome. Ar reikės ir kiek reikės dar papildomai miltų, priklausys nuo to, kokio drėgnumo moliūgą ir varškę naudojame. Man reikėjo dar 2 šaukštų miltų, kad tešlą jau būtų galima imti ir rankomis formuoti varškėčius.
  Kepame įkaitintame aliejuje. Tiekiame su grietine, uogiene, ruduoju cukrumi ar kt.



Šaltinis: čia.




Komentarai