Kepta lašiša su moliūgu, pankoliu ir pomidorais
Reikės:
- 4 lašišos filė gabalėlių;
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
- 1/3 puodelio klevų sirupo;
- 2 skiltelių česnako;
- 1/2 a. š. aitriosios paprikos dribsnių;
- 1 a. š. žolelių mišinio;
- druskos;
- 4 pomidorų;
- 2 pankolių;
- pusė sviestinio moliūgo.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Aliejų sumaišome su klevų sirupu, susmulkintais česnakais, aitriosiomis paprikomis ir žolelėmis.
Į skardą dedame lašišą, gabalėliais supjaustytą moliūgą, ketvirčiais supjaustytus pankolius ir pomidorus. Pabarstome druska ir apšlakstome paruoštu aliejumi su prieskoniais. Švelniai pamaišome, kad tolygiai pasidengtų aliejumi. DEdame į orkaitę ir kepame 15 minučių, tuomet lašišą išimame, padedame šiltai, o daržoves dar pakepame 10 minučių arba kol jos suminkštės ir paruduos.
Šaltinis: čia
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą