Kepta lašiša su moliūgu, pankoliu ir pomidorais


Reikės:
  • 4 lašišos filė gabalėlių;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1/3 puodelio klevų sirupo;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1/2 a. š. aitriosios paprikos dribsnių;
  • 1 a. š. žolelių mišinio;
  • druskos;
  • 4 pomidorų;
  • 2 pankolių;
  • pusė sviestinio moliūgo.
  Orkaitę įkaitiname iki 220 C.
  Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Aliejų sumaišome su klevų sirupu, susmulkintais česnakais, aitriosiomis paprikomis ir žolelėmis.
  Į skardą dedame lašišą, gabalėliais supjaustytą moliūgą, ketvirčiais supjaustytus pankolius ir pomidorus. Pabarstome druska ir apšlakstome paruoštu aliejumi su prieskoniais. Švelniai pamaišome, kad tolygiai pasidengtų aliejumi. DEdame į orkaitę ir kepame 15 minučių, tuomet lašišą išimame, padedame šiltai, o daržoves dar pakepame 10 minučių arba kol jos suminkštės ir paruduos.

Šaltinis: čia

Komentarai