2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Vištienos ir moliūgų karis


Reikės:
  • 300 g vištienos kumpelių mėsos be kaulų ir odos;
  • 500 g moliūgo;
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 250 ml kokosų pieno;
  • 250 ml vištienos sultinio;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. sezamo sėklų;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • 2 a. š. šviežio smulkinto imbiero;
  • 1 a. š. maltos kalendros;
  • 2 v. š. smulkintų kalendros lapelių;
  • 2 a. š. malto kumino;
  • 2 a. š. smulkiai supjaustytų šviežių čili pipirų.
  Įkaitiname sausą keptuvę ir joje 1 -2 minutes pakepiname sezamo sėklas. Iš keptuvės jas išimame ir atidedame.
  Į keptuvę pilame šaukštą aliejaus, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, maišydami pakepame kelias minutes, tuomet sudedame išspaustas česnako skilteles, imbierą, čili pipirą, kuminą, kalendrą ir maišydami kelias minutes pakaitiname.
  Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir dedame į keptuvę su prieskoniais. Kepame pamaišydami, kol mėsa gražiai apskrus.
  Moliūgą taip pat supjaustome nedideliais gabaliukais, papriką mažais kubeliais ir viską suberiame į keptuvę su vištiena. Kepame dar kelias minutes ir supilame kokosų pieną, vištienos sultinį, užverdame ir primažinę kaitrą troškiname apie 10 minučių arba kol moliūgas suminkštės, o padažas sutirštės. Jeigu reikia, pasūdome, o tiekiant apibarstome pakepintomis sezamo sėklomis ir smulkintais kalendros lapeliais.

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą