2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Cukinijų apkepas (arba keksiukai)



Reikės:
  • 2 didelių cukinijų;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • petražolių;
  • 4 kiaušinių;
  • 30 g kukurūzų krakmolo;
  • 120 g tarkuoto gruyère arba parmezano;
  • druskos, pipirų.
  Svogūną ir cukiniją supjaustome nedideliais gabalėliais. Cukinijos kubelius sumetame į verdantį vandenį ir paverdame apie 10 minučių. Gerai nusausiname.
  Česnaką ir petražoles susmulkiname.
  Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame kukurūzų krakmolą, tarkuotą sūrį, beriame petražoles, česnaką, smulkintą svogūną ir cukinijas. Pagardiname druska ir pipirais, išmaišome.
  Gautą ruošinį pilame į sviestu išteptą kepimo indą arba į keksiukų formeles ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 15 - 20 minučių (jeigu kepame keksiukus - trumpiau, jeigu apkepą - ilgiau).
  Cukinijas sutarkavau burokine tarka ir neapviriau - kepiau ilgiau - apie valandą. Buvo labai neblogas apkepas, nežinant, sunku būtų pasakyti, jog tai patiekalas iš cukinijos... Dėjau smulkiai tarkuoto "Džiugo", bet dabar nusipirkau AB Vilkyškių pieninės gaminamo "Šveicariško" sūrio, kurio aprašymas labai panašus į gruyère. Bandysiu su juo ir apvirtomis cukinijomis :)
 
Šaltinis: q-e-zine.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą