2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Keptas moliūgo ir chorizo rissotto


Reikės:
  • 3 griežinėlių chorizo dešros (po 0,5 cm pločio);
  • 1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 0,5 a. š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 ir dar 1/4 stiklinės arborio ryžių;
  • 750 ml moliūgų tyrės;
  • 250 ml  vištienos sultinio;
  • 2 saujų mažų špinatų lapelių;
  • 1/3 puodelio ir dar šiek tiek tarkuoto parmezano.
   Chorizo dešros riekeles pakepiname keptuvėje, kol išsiskirs riebalai ir išimame. Laikome šiltai. Keptuvėje paliekame maždaug 1 šaukštą susidariusių riebalų ir suberiame į juos susmulkintą svogūną. Pakepame 1 minutę, beriame česnaką ir čiobrelius ir pakepame dar minutę.
  Tuomet beriame ryžius ir nuolat maišydami kaitiname apie minutę ar šiek tiek ilgiau.
  Moliūgų tyrę sumaišome su sultiniu ir užkaitiname. Pilame porą samčių šio mišinio į keptuvę su ryžiais ir vėl maišome, kol ryžiai viską sugers. Supilame likusią dalį moliūgo - sultinio mišinio, išmaišome ir pilame į karščiui atsparų indą su dangčiu. Uždengiame, dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-čiai minučių.
  Išėmę iš orkaitės įmaišome dešros gabalėlius, špinatų lapelius ir 1/3 puodelio tarkuoto sūrio. Paliekame pastovėti 10 minučių. Tiekiant apibarstome trupučiu tarkuoto parmezano.
  Naudojau šaldytus špinokų lapelius, kuriuos prieš dėdama susmulkinau. Dešros dėjau gerokai daugiau, moliūgo tyrės irgi buvo daugiau negu 1 l, bet galėjo būti ir dar šiek tiek daugiau.
  O chorizo, pasirodo, reikėtų vadinti čiorisu :)


Šaltinis: taste.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą