"Starbucks" morkų pyragas su maskarpone
Reikės:
- 1,5 puodelio miltų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. valgomosios sodos;
- 2 a. š. cinamono;
- 1/2 a. š. druskos;
- 1/4 a. š. muskato riešuto;
- 1/4 a. š. kvapiųjų pipirų;
- 1,5 puodelio rudojo cukraus;
- 1 puodelis aliejaus;
- 3 kiaušinių;
- 1/4 a. š. vanilės;
- 1 puodelio tarkuotų morkų (maždaug 1 didelės morkos);
- 3/4 puodelio smulkintų graikiškų riešutų;
- 1/2 puodelio šviesių razinų,
- 250 g maskarponės;
- 1 v. š. pieno;
- 1 a. š. vanilės;
- 3 puodelių cukraus pudros,
- 1/3 puodelio smulkintų karijų (pekano) riešutų.
Dideliame dubenyje sumaišome visus sausuosius produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską, muskato ir kvapiuosius pipirus.
Kitame dubenyje mikseriu plakame aliejų, sumaišytą su ruduoju cukrumi. Sudedame kiaušinius, vanilę ir nustatę maksimalų greitį plakame apie minutę.
Tuomet, nustatę lėčiausią mikserio greitį, sausuosius produktus įmaišome į skystąją masę. Maišome kol tešla bus vientisa.
Pridedame tarkuotų morkų, razinų ir smulkintų graikiškų riešutų. Išmaišome ranka ir dedame tešlą į kepimo formą, prieš tai storai išteptą sviestu. Skardą turėtų būti maždaug 30x20 cm dydžio.
Kepame 55 - 60 minučių, mediniu pagaliuku patikriname, ar pyragas visiškai iškepęs, o iškepusį visiškai atvėsiname.
Pertepimui maskarponę sumaišome su pienu ir vanile. Dedame puodelį cukraus pudros, mikseriu nedideliu greičiu paplakame, kol cukraus pudra išsimaišys, tuomet dedame kitą puodelį, visiškai išmaišome ir tik tuomet trečią.
Atvėsusį pyragą perpjauname į tris sluoksnius ir pertepame paruoštu kremu. Viršų pabarstome smulkintais karijų riešutais ir dedame į šaldytuvą.
Atvėsusį pyragą perpjauname į tris sluoksnius ir pertepame paruoštu kremu. Viršų pabarstome smulkintais karijų riešutais ir dedame į šaldytuvą.
Šaltinis: recipecircus.com
Starbucks'e man sunku įveikti visą gabalėlį, gan riebus.. ir kažkuo man primena mūsų tradicinį medaus tortą. O Tavo nuotraukose atrodo labai gardžiai :)
AtsakytiPanaikintiPamačius nuotraukas, nesusilaikiau nekepus :) Tik pertepimas man gavosi beprotiškai saldus, kaip aisingas koks - nors dėjau tik puodelį pudros, ne tris... Kitą kartą ragaučiau - gal užtektų ir kokių trijų šaukštų... Šiaip labai skanus pyragas.
AtsakytiPanaikintiIsbandiau ir as sy pyraga labai skanus gavos tik cukraus kieki mazinau visur ir aliejaus gal ant galo stiklines dejau ir labai puikiai gavos
AtsakytiPanaikintidekui uz receptuka :)
ryskiai perdaug cukraus pudros kreme. Net neistirpo, o valgant pyraga dzarzgejo tarp dantu. o siaip butu labai skanus, jei ne tiek daug cukraus pudros, be to razinos nelabai tinka.
AtsakytiPanaikintiNuostabus pyragas !! Puikiai gavosi ! Bet cukraus dejau daug maziau ;))
AtsakytiPanaikinti