Stifado - graikiškas jautienos troškinys su perliniais svogūnėliais


Reikės:
  • 700 g jautienos;
  • 1 v. š. miltų;
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 350 g marinuotų perlinių svogūnėlių;
  • 450 g pomidorų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • po 1 a. š. čiobrelių, rozmarino, malto kumino;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 stiklinių raudono sauso vyno;
  • 200 g fetos sūrio. 
   Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jautieną supjaustome nelabai dideliais gabalėliais, apvoliojame juos miltuose ir apkepame aliejuje iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. Dedame šiuos gabalėlius į troškintuvą, o į keptuvę beriame svogūnėlius. Kepame juos maišydami, kol pasidarys gelsvi. Tuomet sudedame susmulkintus pomidorus, išspaustas česnako skilteles, prieskonius, supilame vyną ir viską užverdame. Supilame viską į puodą su mėsa, išmaišome ir uždengę troškiname apie 2 valandas (arba kol mėsa bus minkšta). 
  Prieš baigiantis troškinimui įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Ant troškinio suberiame susmulkintą feta sūrį ir dedame maždaug 10-čiai minučių į orkaitę.


Šaltinis: receptai.iki.lt

Komentarai