2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Kišas su kumpiu ir brokoliais


Reikės:
  • bemielės sluoksniuotos tešlos lapo 
arba tešlai:
  • 200 g miltų;
  • 120 g sviesto;
  • 30 ml vandens;
  • 1 kiaušinio;
įdarui:
  • 5 kiaušinių;
  • 200 g karštai rūkyto kumpio;
  • brokolio;
  • 200 ml grietinės;
  • 100 g tarkuoto kieto sūrio;
  • Provanso žolelių;
  • muskato riešuto;
  • druskos, pipirų.
  Šaldytą tešlą atšildome ir ja išklojame kepimo indą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame apie 10 - 12 minučių, kol tešla pakils ir šiek tiek parus.
  Jeigu naudojame ne šaldytą tešlą, iš nurodytų, tešlai skirtų produktų užminkome tešlą, įvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30-čiai minučių. Išėmę iškočiojame ir išklojame ja kepimo indą. Kepame kaip ir šaldytą.
  Kumpį supjaustome kubeliais.  Brokolį suskirtome.
  Kiaušinius šiek tiek išplakame, sudedame grietinę, sūrį, pagardiname muskatu, pipirais, žolelėmis, pasūdome, viską išmaišome.
  Kumpį paskleidžiame ant šiek tiek pravėsusios tešlos, išdėliojame brokolio žiedynėlius, supilame paruoštą kiaušinių - sūrio plakinį.
  Kepame apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą