Kišas su kumpiu ir brokoliais
Reikės:
- bemielės sluoksniuotos tešlos lapo
- 200 g miltų;
- 120 g sviesto;
- 30 ml vandens;
- 1 kiaušinio;
- 5 kiaušinių;
- 200 g karštai rūkyto kumpio;
- brokolio;
- 200 ml grietinės;
- 100 g tarkuoto kieto sūrio;
- Provanso žolelių;
- muskato riešuto;
- druskos, pipirų.
Šaldytą tešlą atšildome ir
ja išklojame kepimo indą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių,
ir kepame apie 10 - 12 minučių, kol tešla pakils ir šiek tiek parus.
Jeigu naudojame ne šaldytą tešlą, iš nurodytų, tešlai skirtų produktų
užminkome tešlą, įvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą
30-čiai minučių. Išėmę iškočiojame ir išklojame ja kepimo indą. Kepame
kaip ir šaldytą.
Kumpį supjaustome kubeliais. Brokolį suskirtome.
Kiaušinius šiek tiek išplakame, sudedame grietinę, sūrį, pagardiname muskatu, pipirais, žolelėmis, pasūdome, viską išmaišome.
Kumpį paskleidžiame ant šiek tiek pravėsusios tešlos, išdėliojame brokolio žiedynėlius, supilame paruoštą
kiaušinių - sūrio plakinį.
Kepame apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Komentarai
Rašyti komentarą