2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Migdolinis obuolių ir medaus pyragas


Reikės:
  • 3 kiaušinių;
  • 5 v. š. medaus;
  • 100 g sviesto;
  • 50 g migdolų miltų;
  • 150 g miltų;
  • 150 ml pieno;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 3 - 4 vidutinio dydžio obuolių;
  • šiek tiek migdolų drožlių ir cukraus papuošimui.
  Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi, supilame medų, ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, išmaišome. Tuomet beriame migdolų miltus, miltus ir kepimo miltelius, išmaišome, kad tešla būtų vientisa ir pilame pieną.
  Kepimo indą patepame sviestu ir pabarstome miltais arba išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą.
  Obuolius nulupame, supjaustome į 4 dalis (jei dideli - į šešias), išimame sėklalizdžius ir įpjauname dryželius. Išdėliojame gabaliukus ant pyrago. Centre išdėliojame obuolių skilteles. Pabarstome migdolų plokštelėmis ir cukrumi.
  Kepame 30 - 40 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių.

 
  Iškepusį pyragą (dar šiltą), kad įgautų blizgesio, galima patepti medumi arba abrikosų uogiene.
 
 Tešla gavosi šiek tiek skystoka, todėl, bijodama, kad nenuskęstų obuoliai, papildomai įdėjau dar 2 kupinus šaukštus miltų. Su šviežiu, kvepiančiu medum gavosi visai skanus pyragas.

Šaltinis: paperblog.fr

1 komentaras:

  1. Šitą tai, spėju, reikės išbandyt - artėja laikas, kai obuolių pyragus reiks kept vos ne kasdien, nes nebebus kur jų dėt :D

    AtsakytiPanaikinti