2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Uogų semifreddo


Reikės:
  • 3 didelių kaimiškų kiaušinių;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 1 stiklinės cukraus pudros;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus miltelių;
  • 500 g įvairių uogų;
  • 1 puodelio grietinėlės;
  • 1 puodelio natūralaus jogurto.
  Į karščiui atsparų indą mušame kiaušinius, kiaušinių trynius, beriame vanilinę ir paprastą cukraus purdą. Užkaičiame indą vandens ir į jį įstatome indą su kiaušiniais, plakame šluotele, ant kaitinamo vandens apie 5 minutes, kol ištirps pudra ir masė pradės šiek tiek putoti. Tuomet išimame indą iš kaitinamo indo ir plakame toliau jau mikseriu, kol masė visiškai suputos ir pasidarys šviesi.
  300 g uogų sutriname ir sudedame į kiaušinių plakinį.
  Grietinėlę išplakame iki labai standžios konsistencijos. Atsargiai ją įmaišome į kiaušinių - uogų masę. Pabaigoje įmaišome jogurtą.
  Indą, kuriame šaldysime semifreddo, išklojame maistine plėvele ir ant dugno sudedame likusius 200 g uogų. Ant jų pilame paruoštą masę, uždengiame folija ir dedame į šaldiklį. Šaldome bent 12 valandų. Prieš tiekiant indą keletui sekundžių panardiname į karštą vandenį ir išverčiame į serviravimo indą.
  Galima tiekti su trintomis uogomis arba pašildyta grietinėle.

Šaltinis: longevitymag.co.za

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą