Uogų semifreddo
Reikės:
- 3 didelių kaimiškų kiaušinių;
- 2 kiaušinių trynių;
- 1 stiklinės cukraus pudros;
- 1 a. š. vanilinio cukraus miltelių;
- 500 g įvairių uogų;
- 1 puodelio grietinėlės;
- 1 puodelio natūralaus jogurto.
Į karščiui atsparų indą mušame kiaušinius, kiaušinių trynius, beriame vanilinę ir paprastą cukraus purdą. Užkaičiame indą vandens ir į jį įstatome indą su kiaušiniais, plakame šluotele, ant kaitinamo vandens apie 5 minutes, kol ištirps pudra ir masė pradės šiek tiek putoti. Tuomet išimame indą iš kaitinamo indo ir plakame toliau jau mikseriu, kol masė visiškai suputos ir pasidarys šviesi.
300 g uogų sutriname ir sudedame į kiaušinių plakinį.
Grietinėlę išplakame iki labai standžios konsistencijos. Atsargiai ją įmaišome į kiaušinių - uogų masę. Pabaigoje įmaišome jogurtą.
Indą, kuriame šaldysime semifreddo, išklojame maistine plėvele ir ant dugno sudedame likusius 200 g uogų. Ant jų pilame paruoštą masę, uždengiame folija ir dedame į šaldiklį. Šaldome bent 12 valandų. Prieš tiekiant indą keletui sekundžių panardiname į karštą vandenį ir išverčiame į serviravimo indą.
Galima tiekti su trintomis uogomis arba pašildyta grietinėle.
Šaltinis: longevitymag.co.za
Komentarai
Rašyti komentarą