2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Kišas su kumpiu ir pomidorais


Reikės:
  • bemielės sluoksniuotos tešlos lapo 
arba tešlai:
  • 200 g miltų;
  • 120 g sviesto;
  • 30 ml vandens;
  • 1 kiaušinio;
įdarui:
  • 5 kiaušinių;
  • 200 g karštai rūkyto kumpio;
  • 2 pomidorų;
  • 200 ml grietinės;
  • 100 g tarkuoto kieto sūrio;
  • krapų;
  • muskato riešuto;
  • druskos, pipirų.
  Šaldytą tešlą atšildome ir ja išklojame kepimo indą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame apie 10 - 12 minučių, kol tešla pakils ir šiek tiek parus.
  Jeigu naudojame ne šaldytą tešlą, iš nurodytų, tešlai skirtų produktų užminkome tešlą, įvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30-čiai minučių. Išėmę iškočiojame ir išklojame ja kepimo indą. Kepame kaip ir šaldytą.
  Kumpį supjaustome kubeliais.
  Pomidorus supjaustome griežinėliais ir nusausiname.
  Kiaušinius šiek tiek išplakame, sudedame grietinę, sūrį, pagardiname muskatu, pipirais, krapais, pasūdome, viską išmaišome.
  Kumpį paskleidžiame ant šiek tiek pravėsusios tešlos, supilame pauoštą kiaušinių - sūrio plakinį ir ant viršaus išdėliojame pomidoro riekeles.
  Kepame apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.



  Aš nekenčiu minkyti (ir dar paskui kočioti) tešlos rankomis, todėl renkuosi šaldytą tešlą. Ir kaip tik pasigailėjau praeitą savaitę pamačiusi ir nenusipirkusi tokio mini kočėlo su lenkta rankena, kaip tik skirto tešlai pakočioti jau įdėjus į formą... būtų labai pravertęs...




Šaltinis: recipefy.com

2 komentarai:

  1. Nieko nesigavo. Visų pirma nėra reikalo atskirai kepti tešlos. Antra - per tiek laiko kiek parašyta jis liko skystas, neiškepęs. Receptas prastas, daugiau pagal jį negaminčiau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kepiau ne vieną ir ne du kartus - visada gaunasi. O kepimo laikas, kaip žinia, priklauso nuo orkaitės...

      Panaikinti