2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Karamelinis prancūziškų raguolių pudingas


Reikės:
  • 5 didelių prancūziškų raguolių (pranc. croissant);
  • 4 kiaušinių;
  • 1 puodelio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1,5 puodelio grietinėlės;
  • 1 puodelio pieno;
  • 2 - 3 v. š. romo;
  • sviesto kepimo indui ištepti.
  Raguolius supjaustome gabalėliais ir išdėliojame sviestu išteptame kepimo inde.

 
  Cukrų kaitiname keptuvėje, kol jis išsilydys, sumažiname kaitrą ir kaitiname dar kelias minutes, kol jis taps rusvos spalvos. Tuomet atsargiai supilame grietinėlę, pieną ir romą ir maišydami kaitiname, kol karamelė ištirps, ir viskas užvirs.
  Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir į juos įmaišome karštą karamelinį pieną. Gautą masę užpilame ant raguolių ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 minučių, jeigu kepimo indas didesnis - trumpiau, jeigu gilesnis - ilgiau.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą