2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Citrininės prancūziškos MADELEINES su medumi


Reikės:
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 170 g cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 10 g medaus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 200 g sviesto;
  • 180 g miltų.
  Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos, cukrų, citrinos žievelę. Tuomet į šį sausų produktų mišinį mušame kiaušinius ir sudedame medų, viską gerai išmaišome. 
 Sviestą ištirpiname ir šiek tiek atvėsiname. Įmaišome į tešlą su šluotele švelniai plakdami. Uždengiame debenį ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Jeigu norime, galime tešlą sudėti į kondterinį maišelį ir su juo dėti į šaldytuvą.
 Atšalusią tešlą dedame į sviestu išteptas ir miltais pabarstytas kepimo formeles (iš maišelio arba šaukštu), užpildydami maždaug 3/4 formelės tūrio. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, o įdėję kepti, sumažiname iki 170 laipsnių, ir kepame apie 12 - 14 minučių arba kol gražiai iškils vidus, o kraštai bus vos rusvi. Išverčiame iš formelių ant virtuvinio rankšluosčio. Atvėsiname. Arba valgome šiltas.


Šaltinis: ouichefnetwork.com
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą