Citrininės prancūziškos MADELEINES su medumi
Reikės:
- 4 didelių kiaušinių;
- 170 g cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 1 citrinos žievelės;
- 10 g medaus;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 200 g sviesto;
- 180 g miltų.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos, cukrų, citrinos žievelę. Tuomet į šį sausų produktų mišinį mušame kiaušinius ir sudedame medų, viską gerai išmaišome.
Sviestą ištirpiname ir šiek tiek atvėsiname. Įmaišome į tešlą su šluotele švelniai plakdami. Uždengiame debenį ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Jeigu norime, galime tešlą sudėti į kondterinį maišelį ir su juo dėti į šaldytuvą.
Atšalusią tešlą dedame į sviestu išteptas ir miltais pabarstytas kepimo formeles (iš maišelio arba šaukštu), užpildydami maždaug 3/4 formelės tūrio. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, o įdėję kepti, sumažiname iki 170 laipsnių, ir kepame apie 12 - 14 minučių arba kol gražiai iškils vidus, o kraštai bus vos rusvi. Išverčiame iš formelių ant virtuvinio rankšluosčio. Atvėsiname. Arba valgome šiltas.
Šaltinis: ouichefnetwork.com
Komentarai
Rašyti komentarą