Prancūziški gougères pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Reikės:
- 80 g virto tarkuoto kumpio;
- 80 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- 150 ml vandens;
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių;
- 100 g miltų;
- 60 g sviesto;
- druskos, pipirų, muskato riešuto;
- 15 g sviesto kepimo skardai ištepti.
Vandenį kaitiname kartu su gabalėliais supjaustytu sviestu, dviem žiupsneliais druskos, pipirais, muskato riešutu. Kai vanduo užverda nukeliame nuo viryklės ir supilame miltus. Gerai išmaišome ir vėl kaičiame ant viryklės, kaitiname apie 1 minutę ir nuolat energingai maišome mentele. Nukeliame nuo viryklės, leidžiame pastovėti ir pravėsti kelias minutes.
Tuomet po vieną mušame kiaušinius, beriame tarkuotą kumpį ir pusę tarkuoto sūrio. Išmaišome ir dviejų arbatinių šaukštelių pagalba arba naudojantis konditeriniu maišeliu dedame masės kauburėlius ant sviestu išteptos kepimo skardos. Paliekame nemažus tarpus tarp pyragėlių, pabarstome likusiu sūriu. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 minučių. Tiekiame karštus arba šiltus.
Tešlos tirštumą reguliuojame tik su kiaušiniais - kadangi kiaušiniai nebuvo dideli, o tešla pasirodė šiek tiek tirštoka, mušiau dar vieną kiaušinį, t.y. dariau iš dvigubos normos ir mušiau 5 kiaušinius. Dalį tešlos dėjau į keksiukų kepimo formeles, iš viso gavosi 40 gougères. Keksiukų formelėse kepiau apie 30 minučių, bet skanesni buvo tie, kurie buvo ne formelėse. Iš viso gavosi 40 pyragėlių.
Antrą kartą kepiau su puskiečiu 22 proc. riebumo sūriu ir virta vištienos dešra: pyragėliai buvo skanesni.
Tešlos tirštumą reguliuojame tik su kiaušiniais - kadangi kiaušiniai nebuvo dideli, o tešla pasirodė šiek tiek tirštoka, mušiau dar vieną kiaušinį, t.y. dariau iš dvigubos normos ir mušiau 5 kiaušinius. Dalį tešlos dėjau į keksiukų kepimo formeles, iš viso gavosi 40 gougères. Keksiukų formelėse kepiau apie 30 minučių, bet skanesni buvo tie, kurie buvo ne formelėse. Iš viso gavosi 40 pyragėlių.
Antrą kartą kepiau su puskiečiu 22 proc. riebumo sūriu ir virta vištienos dešra: pyragėliai buvo skanesni.
Šaltinis: cuisineactuelle.fr
Komentarai
Rašyti komentarą