2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Cukinijų ir pomidorų sriuba


Reikės:
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 a. š. bazilikų;
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 v. š. rudojo cukraus;
  • 2 v. š. jogurto;
  • druskos, pipirų;
  • šlakelio citrinos sulčių.
  Storadugniame puode įkaitiname aliejų, suberiame susmulkintą svogūną ir išspaustas česnako skilteles. Šiek tiek pakepame maišydami. Tuomet sudedame susmulkintus pomidorus, sutarkuotas cukinijas, beriame bazilikus, cukrų, supilame jogurtą, išmaišome ir verdame ant vidutinės kaitros apie 30 minučių. Išvirusią pagardiname šviežiai maltais pipirais, druska ir citrinos sultimis.
  Dėjau ne konservuotų, o šviežių pomidorų, dėl rūgštumo pabaigoje - į jau išvirusią - supyliau pusės citrinos sultis, viską sutryniau blenderiu ir pabarsčiau šiek tiek tarkuoto parmezano.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą