2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

Vištienos terinas su saulėje džiovintais pomidorais



Reikės:
  •  500 g maltos vištienos šlaunelių mėsos;
  • 1 vištienos filė;
  • 1 cukinijos;
  • 1 svogūno;
  • 1 saliero stiebo;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 20 g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų;
  • 100 g tarkuoto sūrio;
  • 1 v. š. Provanso žolelių mišinio;
  • 1 v. š. švelnių garstyčių;
  • pipirų, druskos, petražolių, maltos saldžiosios paprikos.
  •  1 v. š. aliejaus.
      Vištienos filė supjaustome nedideliais kubeliais. 
    Keptuvėje ištirpiname sviestą. Svogūną, česnako skilteles ir salierą susmulkiname ir dedame į keptuvę su sviestu. Troškiname ant silpnos kaitros, kol daržovės suminkštės.
  Cukiniją nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Tuomet patroškintas daržoves, petražoles ir tarkuotą cukiniją sutriname smulkintuvu. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome mažais gabaliukais. Viską sudedame į vieną dubenį, mušame kiaušinius, dedame prieskonių (papriką pasiliekame), sūrį, gerai išmaišome ir paruoštą masę dedame į aliejumi pateptą 20 cm ilgio kekso kepimo formą. Viršų taip pat aptepame aliejumi ir pabarstome malta paprika.
  Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių.


Šaltinis:  15min.lt




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą