2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Vištienos šašlykas su terijakiu


Reikės:
  • 1 kg vištienos filė;
  • 1 didelės raudonos paprikos;
  • 1 didelės žalios paprikos;
  • 1 didelės geltonos paprikos;
  • 1 didelio geltono svogūno;
  • 3 puodelių gabalėliais pjaustyto šviežio ananaso;
marinatui / glazūrai:
  • 3/4 puodelio sojos padažo;
  • 1/4 puodelio obuolių sidro acto;
  • 1/3 puodelio rudojo cukraus;
  • 1/4 puodelio medaus;
  • 3 v. š. apelsinų marmelado;
  • 1 a. š. melasos;
  • 1 v. š. smulkiai tarkuoto imbiero;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų;
  • 1 v. š. vandens;
  • 2,5 a. š. kukurūzų krakmolo.


   Vištienos krūtinėlę, paprikas ir ananasus supjaustome maždaug vienodo - 3,5 cm  - dydžio gabaliukais. Svogūną - griežinėliais.
   Dubenyje sumaišome sojos padažą, obuolių sidro actą, cukrų, medų, apelsinų marmeladą, melasą, imbierą, išspaustas česnako skilteles ir pipirus. Vieną puodelį gautos masės atskirai dedame į šaldytuvą, o likusią dalį sumaišome su mėsa. Sandariai uždarome ir dedame šaltai keturioms valandoms.
  Paruošiame glazūrą: atidėta puodelį masės pilame į nedidelį puodą ir užkaičiame. Vandenį sumaišome su kukurūzų krakmolu ir supilame į puodą nuolat maišydami. Kaitiname ant vidutinės ugnies vis maišydami kol užvirs, tuomet kaitrą sumažiname ir paverdame, neužmiršdami maišyti, apie 1 minutę. Nukaičiame ir leidžiame atvėsti.
  Ant medinių vandenyje išmirkytų arba metalinių iešmų veriame gabalėlį vištienos, tuomet svogūno, raudonos paprikos, žalios paprikos gabalėlį, ananaso gabalėlį. Vėl kartojame, o užbaigiame vištienos gabalėliu. 
  Kepame 12 -16 minučių virš įkaitusių žarijų. Jau iškepusius ir nukeltus aptepame paruoštu terijakio padažu. Tiekiame su ryžiais.


  Neturėjau melasos, todėl nedėjau, o vietoj obuolių sidro acto naudojau vyno actą.

Šaltinis: cookingclassy.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą