2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Sutrūkinėję šokoladiniai sausainiai



Reikės:
  • 200 g šokolado;
  • 90 g sviesto;
  • 110 g cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 a. š. vanilės;
  • 200 g miltų;
  • 25 g kakavos miltelių;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 3/4 stiklinės cukraus pudros.


   Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą ir sviestą ir išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Nukelkite nuo ugnies, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Po vieną muškite kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakite mikseriu. Suberkite vanilę, miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, puodą uždenkite plėvele ir pastatykite 1 valandai į šaldytuvą.
  Cukraus pudrą suberkite į nedidelį indą, šaukšteliu atgnybkite šiek tiek šokoladinės masės ir delnais suformuokite apie 2 cm skersmens rutuliukus. Rutuliukus po vieną dėkite į cukraus pudrą ir gerai apvoliokite, kad sausainis būtų padengtas storu cukraus pudros sluoksniu.



   Sudėkite sausainiukus į skardą, išklotą kepimo popieriumi, maždaug 4 cm atstumu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, apie 10 - 15 minučių. Kepdami sausainiai sutrūkinėja. Iškepusius sausainiukus 2 minutes aušinkite skardoje, vėliau perkelkite ant grotelių kol visiškai atvės. Laikykite sandariame inde.

Šaltinis: SM forumas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą