2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Keksiukai su "Hanuta" vafliais


Reikės:
  • 12 "Hanuta" vafliukų;
  • 250 g miltų;
  • 40 g lazdyno riešutų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. nugesintos sodos;
  • 1 kiaušinio;
  • 120 g cukraus;
  • 80 ml aliejaus;
  • 300 ml pasukų.
 
      Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
      Nuo vaflių nupjaunama kampus ir po vieną įdedame į keksiukų kepimo popierines formeles.
      Likusius vaflius sutrupiname ir sumaišome su miltais, lazdyno riešutais, kepimo milteliais ir soda. 
      Kitame dubenyje lengvai šluotele išplakame kiaušinį kartu su cukrumi, supilame aliejų, pasukas. Gautą masę sumaišome su miltų mišiniu. maišome, kol masė taps vienalytė.
      Tuomet tešlą išdėliojame į kepimo formeles ant ten esančių vafliukų gabaliukų ir kepame 20 - 25 minutes. Leidžiame pastovėti formelėse 5 minutes, o tada atvėsiname ant grotelių.


    Šaltinis: chefkoch.de

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą