Jautienos guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais


Reikės:
  • 700 g jautienos kumpio;
  • 2 stiklinių virtų pupelių;
  • 5 marinuotų agurkų;
  • 2 svogūnų;
  • 4 v. š. švelnaus pomidorų padažo;
  • druskos, pipirų, lauro lapų;
  • 1 v. š. miltų;
  • 2 v. š. grietinės;
  • aliejaus.
  Kelis šaukštus aliejaus įkaitiname keptuvėje. Jautienos kumpį supjaustome nedideliais gabaliukais ir apkepiname aliejuje. Baigiant kepti sudedame susmulkintus svogūnus, suberiame miltus ir šiek tiek pakepinę, supilame pomidorų padažą. Tuomet viską supilame į puodą, dedame prieskonių, užpilame vandeniu, kad mėsa būtų apsemta, ir troškiname ant nedidelės kaitros, kol mėsa bus minkšta.
  Sudedame virtas pupeles, supjaustytus agurkus ir dar paverdame 5 minutes. Sudedame grietinę ir paliekame pastovėti apie 30 minučių.
  Tiekiame su bulvių koše.

Šaltinis:balsas.lt

Komentarai