Jautienos guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
Reikės:
- 700 g jautienos kumpio;
- 2 stiklinių virtų pupelių;
- 5 marinuotų agurkų;
- 2 svogūnų;
- 4 v. š. švelnaus pomidorų padažo;
- druskos, pipirų, lauro lapų;
- 1 v. š. miltų;
- 2 v. š. grietinės;
- aliejaus.
Kelis šaukštus aliejaus įkaitiname keptuvėje. Jautienos kumpį supjaustome nedideliais gabaliukais ir apkepiname aliejuje. Baigiant kepti sudedame susmulkintus svogūnus, suberiame miltus ir šiek tiek pakepinę, supilame pomidorų padažą. Tuomet viską supilame į puodą, dedame prieskonių, užpilame vandeniu, kad mėsa būtų apsemta, ir troškiname ant nedidelės kaitros, kol mėsa bus minkšta.
Sudedame virtas pupeles, supjaustytus agurkus ir dar paverdame 5 minutes. Sudedame grietinę ir paliekame pastovėti apie 30 minučių.
Tiekiame su bulvių koše.
Šaltinis:balsas.lt
Komentarai
Rašyti komentarą