2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

Rizotas su jūros gėrybėmis


Reikės:
  • 440 g apvaliagrūdžių ryžių;
  • 400 g jūros gėrybių mišinio;
  • 1,25 l sultinio;
  • 1 stiklinės balto sauso vyno;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;;
  • druskos, pipirų, petražolių. 
  Sultinį užverdame ir verdame visą laiką, kol bus ruošiamas rizotas.
  Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus, beriame smulkiai supjaustytus svogūnus, kepame maišydami kelias minutes. Beriame sausus ryžius ir maišydami kepame 2 - 3 minutes arba kol ryžiai bus skaidrūs. Tuomet pilame vyną, maišome, kol jį sugers ryžiai. Po samtį pilame verdantį sultinį ir nuolat maišome, kol sultinys susigers.
  Kitoje keptuvėje įkaitiname likusį šaukštą aliejaus ir suberiame susmulkintus česnakus. Tuomet beriame jūros gėrybes ir kepame 2 - 3 minutes. Nukeliame nuo viryklės, pasūdome, pabarstome pipirais ir viską įmaišome į išvirusius ryžius.
  Tiekdami pabarstome petražolėmis.

Šaltinis:  sonatinos-receptai.lt
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą