Nicos salotos


Reikės:
  • 2 virtų bulvių;
  • 4 kietai virtų kiaušinių;
  • 200 g virtų šparaginių pupelių;
  • 1 "Iceberg" salotos gūžės;
  • 2 pomidorų;
  • 2 agurkų;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 4 ančiuvių filė;
  • juodųjų alyvuogių;
  • 2 skardinių savo sultyse konservuoto tuno;
užpilui:
  • 1 a. š. "Dijon" garstyčių;
  • 1/3 a. š. druskos;
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • 1 a. š. raudono vyno acto;
  • 80 ml alyvuogių aliejaus;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  Bulves, kiaušinius, salotas, pomidorus, agurkus, svogūną supjaustome. Į lėkštę dedame smulkintų salotų lapų, ant jų: pomidorų, agurkų, bulvių, pupelių.
  Užpilui sumaišome visus nurodytus produktus. Juo pašlakstome lėkštėje išdėliotas daržoves. Tuomet sudedame smulkintus ančiuvius, tuną, pabarstome alyvuogėmis, viršų dar pašlakstome užpilu.
   Bulvių ir pupelių nedėjau, bet improvizacija Nicos salotų tema buvo labai skani.


Su bulvėmis ir su pupelėmis:



Šaltinis: delfi.lt

Komentarai