2013 m. liepos 29 d., pirmadienis

Vištienos suktinukai su špinokais



Reikės:
  • 2 vištienos filė gabalėlių;
  • 200 g špinokų (arba špinatų);
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 1 skiltelės česnako;
  • muskato riešuto;
  • druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.
  Vištienos krūtinėlę įpjauname per pusę taip, kad ji atsiverstų kaip knyga ir gerai išmušame abi puses. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis.
   Ruošiame įdarą: špinokus nuplauname, nusausiname, pasmulkiname, į juos įspaudžiame skiltelę česnako, beriame arba įtarkuojame muskato riešuto, šviežiai maltų pipirų, šiek tiek druskos ir suberiame sutarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišome ir padaliję per pusę paskleidžiame šią masę ant abiejų vištienos gabalėlių. Tuomet suvyniojame ritinuką, dedame į skardą ir gariname garinėje orkaitėje 20 minučių.
  Originalus receptas buvo be sūrio - vien tik su špinatais ir česnaku, aš įdėjau "Džiugo", ir jis reikalo nepagadino.

Šaltinis: knyga "Kochen und geniessen mit Miele".
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą