Vištienos blauzdelės su apelsinų marmeladu


Reikės:
  • 8 vištienos šlaunelių;
  • 4 v. š. apelsinų marmelado;
  • 1 v. š. tarkuoto imbiero;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. Dižono garstyčių;
  • 50 ml apelsinų sulčių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  Dubenyje sumaišome apelsinų marmeladą, smulkiai sutarkuotą imbierą,  išspaustas česnako skilteles, druską, pipirus, aliejų, sultis ir garstyčias. Gerai išmaišome ir sudedame vištieną. Apmaišome, kad vištiena tolygiai pasidengtų padažu ir dedame gabalėlius į folija išklotą kepimo indą. Ant viršaus supilame visą likusį marinatą, uždengiame folija ir kepame apie 30 minučių. Tuomet foliją nuimame, vištieną apipilame padažu iš skardos ir kepame dar apie 15 -20 minučių jau atidengtą, kol vištiena gražiai paruduos. Pasižiūrime, kad neapdegtų viršus.

Šaltinis: bbc.co.uk

Komentarai