Vištienos blauzdelės su apelsinų marmeladu
Reikės:
- 8 vištienos šlaunelių;
- 4 v. š. apelsinų marmelado;
- 1 v. š. tarkuoto imbiero;
- 3 skiltelių česnako;
- 2 v. š. Dižono garstyčių;
- 50 ml apelsinų sulčių;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
Dubenyje sumaišome apelsinų marmeladą, smulkiai sutarkuotą imbierą, išspaustas česnako skilteles, druską, pipirus, aliejų, sultis ir garstyčias. Gerai išmaišome ir sudedame vištieną. Apmaišome, kad vištiena tolygiai pasidengtų padažu ir dedame gabalėlius į folija išklotą kepimo indą. Ant viršaus supilame visą likusį marinatą, uždengiame folija ir kepame apie 30 minučių. Tuomet foliją nuimame, vištieną apipilame padažu iš skardos ir kepame dar apie 15 -20 minučių jau atidengtą, kol vištiena gražiai paruduos. Pasižiūrime, kad neapdegtų viršus.
Šaltinis: bbc.co.uk
Komentarai
Rašyti komentarą