2013 m. liepos 7 d., sekmadienis

Makaronai su daržovių ir mėsos padažu


Reikės:
  •  250 g makaronų;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 morkų;
  • 400 g maltos mėsos;
  • skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 indelio (140 g) pomidorų pastos;
  • 0,5 stiklinės pomidorų sulčių;
  • raudonėlio, baziliko;
  • druskos, pipirų;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus.
      Makaronus išverdame, kaip nurodyta ant pakelio. Mano pilno grūdo juostelės virė 8 minutes.
   Alyvuogių aliejų įkaitiname keptuvėje, beriame susmulkintą svogūną, po minutės - taip pat susmulkintas česnako skilteles, maišydami šiek tiek pakepame ir sudedame mažais kubeliais supjaustytas morkas. Kepame pamaišydami, kol morkos šiek tiek suminkštės (apie 4 min.), tuomet dedame maltą mėsą ir nuolat maišydami apkepame, kol ji nebebus rausva. Beriame prieskonius, druskos, pilame pomidorus, sudedame pomidorų pastą, išmaišome ir, jei reikia, įpilame pomidorų sulčių. Uždengiame ir troškiname ant silpnos kaitros apie 10 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą