2013 m. liepos 10 d., trečiadienis

Burokėlių lapų sriuba


Reikės:
  • ryšulėlio burokėlių lapų;
  • 2 didesnių bulvių;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • grietinės;
  • druskos, pipirų.
  Į verdantį sultinį beriame kubeliais supjaustytas bulves ir nedideliais griežinėliais supjaustytus burokėlių lapų kotelius. Paverdame 5 - 7 minutes, tuomet sudedame ir siauromis juostelėmis supjaustytus burokėlių lapelius. Verdame kol daržovės suminkštės. 
  Kiaušinius išverdame atskirai, supjaustome juos su kiaušinių pjaustikliu ir suberiame į sriubą. Pagardiname druska ir pipirais. Tiekiame su grietine, o valgome su juoda duona.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą