2013 m. liepos 7 d., sekmadienis

Trupininis kakavinis varškės pyragas


Reikės:

tešlai:
  • 300 g miltų;
  • 2 v. š. kakavos;
  • 150 g cukraus;
  • 180 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
 įdarui:
  • 1 kg varškės;
  • 200 g cukraus;
  • 2 v. š. grietinės;
  • 3 kiaušinių;
  • 5 v. š. kukurūzų miltų;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • tarkuotos citrinos žievelės.

  Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir druska. Sviestą ištirpiname, suberiame cukrų ir maišome kol cukrus ištirps. Tuomet mušame kiaušinį, vėl gerai išsukame ir beriame miltų - kakavos mišinį. Užminkome tešlą ir padalijame ją į 3 lygias dalis. 1 dalį suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį, o likusiais 2/3 tešlos išklojame kepimo popieriumi išklotą arba sviestu išteptą kepimo skardą. Į šaldiklį galima dėti ir tuos 2/3, o paskui juos užtarkuoti ant skardos dugno ir maždaug tolygiai paskirstyti.
  Kol tešla šaldiklyje, ruošiame įdarą, kuriam varškę, jeigu naudojame ne kreminę, pertriname, kad nebūtų gumuliukų, dedame grietinę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę, kukurūzų miltus ir gerai viską išmaišome. Pilame įdarą į skardą, kurią išklojome 2/3 tešlos, o ant viršaus užtarkuojame likusį trečdalį iš šaldiklio išimtos tešlos. Dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 minučių.
 
 Leidžiame atvėsti skardoje.


Šaltinis: skanusgyvenimas.lt

1 komentaras: