2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kalendra


Reikės:
  • 1 žiedinio kopūsto;
  • 2 nedidelių bulvių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 1 stiklinės sultinio;
  • ryšulėlio kalendros lapelių;
  • 150 ml grietinėlės;
  • druskos, pipirų.
   Į verdantį sultinį suberiame kubeliais supjaustytas bulves, morkas, svogūną ir žiedynėliais išskirtytą kopūstą. Uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros apie 15 minučių. baigiant virti suberiame susmulkintą kalendrą. Nukeliame nuo viryklės, beriame druskos, pipirų, pilame grietinėlę ir sriubai šiek tiek atvėsus sutriname blenderiu. Vėl užkaičiame ir pakaitiname iki užvirimo.
  Valgėme su šviesia čebata.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą